joi, 9 ianuarie 2014

Cat costa o garsoniera de inchiriat prin Arad


   Inchirierea unei garsoniere in Arad costa intre 100 si 300 de euro pe luna, in functie de dotari, locul in care acestea sunt situate si imbunatatirile aduse. Am vazut si o garsoniera pentru care pretul de inchiriere era de 70 de euro, situata in zona Bou Rosu. Garsoniera are o suprafata de 18 metri patrati si este decomandata.

   Cautand garsoniere de inchiriat in Arad pe Internet, am gasit si un anunt in care chiria era de 60 de euro negociabil, suprafata fiind de 15 metri patrati.

   In zona Arad - Kaufland, pretul pentru garsonierele de inchiriat ajunge si la 300 de euro, prin intermediul unei agentii. Este vorba de mobilier nou, balcon destul de spatios si, in general, o locuinta cu o suprafata mai mare.

   Multe anunturi sunt cu preturi de 100 de euro, suprafata fiind si de 33 de metri patrati. Care ar fi crieriile de alegere a unei garsoniere de inchiriat?

   In primul rand, este vorba de suma, insa cu aceiasi bani se pot inchiria doua locuinte diferite. Daca o garsoniera este mobilata recent, pretul acesteia creste automat. Daca cineva cauta un spatiu mai mare, iar locuinta nu este mobilata, pretul ar putea sa fie mai scazut. 

   Intr-o garsoniera foarte mica sau intr-una in care s-a urmarit obtinerea unui spatiu cat mai mare in urma mobilierii poti avea surpriza ca televizorul sa se afle la bucatarie, suspendat (tocmai am vazut o astfel de imagine). Tot in bucatarie s-ar putea afla si un dulap de haine sau alte lucruri care in mod normal nu apartin acestei zone. 

   Alte criterii sunt reprezentate de zona in care se afla garsoniera, anul de constructie al blocului de locuinte in care se gaseste sau etajul la care se afla.